За дома

Предмети, които да не бързате да изхвърляте от дома си

Неща, които ще съжалявате, че сте изхвърлили

21.07.2022г. / 11 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изхвърлянето на стари и ненужни предмети и пособия е важно, за да освободите място в дома си, да подобрите енергията в него, да подредите безпорядъка. Освобождаването на пространството е важно не само от гледна точка на това домът ви да е подреден, но е важно и за това да се чувствате психически добре. Стресът, който претрупаният с излишни и стари вещи дом носи, е много голям и доста често хората не осъзнават това. 

10 неща, които да изхвърлите от кухнята си веднага

И все пак, има неща, които е добре да не изхвърляте, защото след време може да съжалявате.

Кои са вещите, които е добре да не бързате да разчиствате от дома си?

Важни документи 

Не всички документи са важни. Има такива, които са със срок на използваемост, например гаранционни карти. Има и такива, които съвсем не са ви нужни след време, например фактурите за сметките вкъщи. Но всякакъв друг тип документи е добре да не бъдат изхвърляни, защото никога не знаете кой от тях ще ви потрябва. Мислете няколко пъти преди да изхвърлите документ. 

7 неща, които всеки забравя да прочисти от дома си

Ръчно написани писма

Писмата имат сантиментална стойност. Не бързайте да ги изхвърляте преди да сте сигурни, че няма да съжалявате след време. Когато ги отворите и ги прочетете, това ще извика приятни спомени в душата ви, които ще я стоплят и ще ви накарат да се усмихнете. 

9 неща, които да не изхвърляме в канала

Снимки на приятели и семейство 

Снимките са един от малкото начини да запазим отпечатък от миналото. Въпреки че спомените ни живеят в съзнанието ни, те избледняват и невинаги можем да си спомним всяка подробност от даден миг. Снимките обаче запечатват моментите точно такива, каквито са били. 

Остатъци от боя 

Боядисвали сте стените или мебелите, но ви е останала боя. Не бързайте да я изхвърляте, защото може да ви се наложи да опресните цвета. Боите имат дълъг срок на годност, ако са затворени добре. 

Как да се отървете от старите вещи безболезнено

Съдове за готвене 

Съдовете за готвене също могат да имат сантиментална стойност. Представете си, че сте изхвърлили любимата дървена лъжица на баба ви, за която знаете, че е използвана и от нейната баба. Тиганът, в който са ви правили палачинки, когато сте били деца също носи хубави спомени. Освен това някои стари съдове могат да са много функционални и да ви вършат добра работа, въпреки че са стари. Изхвърляйте само повредените и негодни за употреба. 

Незаменими антики 

Ако разполагате с антики, които се предават от поколения в семейството или фамилията ви, не бързайте да ги изхвърляте, дори да не пасват на естетичния ви вкус. Такива предмети имат висока стойност. Чаени сервизи, порцеланови съдове, бижута, сребърни прибори, старинни играчки, часовници – всичко това може да се окаже истинско съкровище. 

Стари вещи, от които да се отървете още сега!

Коментирай