За дома

Фантастичен трик за бързо белене на печени чушки

Как да обелите печените чушки за секунди без да се изцапате

25.07.2022г. / 14 56ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Печените чушки са част от традиционната ни кухня. Те стоят на трапезата ни под различни форми – като предястие, като салата, пълнени или овкусени само с марината, магданоз и чесън, чушките са превъзходни на вкус. 

Как да съхранявате цял и нарязан лук така, че да не мирише

Но има един много неприятен момент в приготвянето на печените чушки и това е обелването на ципата им. Може да отнеме много време. Ципата се лепи по пръстите, чушките парят и могат да ви изгорят. Трябва да ги сложите в плик или в купа под капак, за да се задушат. Целият този ритуал може да ви откаже да приготвяте чушки. 

Но не и ако знаете как да ги обелите по най-бързия и лесен начин

Трябва ли да изплаквате ориза преди готвене или не?

Ще ви запознаем с един много лесен и превъзходен трик за белене на печени чушки, който ще ви спести време и много нерви. С негова помощ никога повече няма да се бавите в кухнята и няма да се налага да правите този досаден ритуал. 

Какво трябва да направите?

Първо изпечете чушките по стандартния начин – на скара или в оребрен тиган. Ако имате чушкопек, това ще улесни още повече печенето. 

Свързани статии

След това сложете печените чушки върху хартия за печене и ги увийте. Ако имате чист хартиен плик също можете да го използвате. Увийте добре чушките, така че да се задушат. След това леко разтрийте чушките заедно с хартията. Търкайте, докато всички обелки паднат от тях. Не натискайте прекалено, за да не нараните самите чушки, а само обелката. 

Трикове за дълготрайно съхранение на различни храни (галерия)

Това е един от най-лесните начини да обелите печени чушки без да губите време и без да белите с пръсти, което е твърде трудоемко. 

Овкусете чушките по ваш избор. Ако има останали малки люспи, просто ги отстранете с пръсти.  

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
ама че глупост! ( преди 1 година )
Разтърквайте с хартията за печене, докато станат на пюре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар