За дома

Бърз трик за почистване на гуменото уплътнение на пералнята

За да почистите добре невинаги са необходими силни химични препарати

06.07.2023г. / 10 50ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки обича аромата на свежо и чисто пране. Запазването на уханието на дрехите колкото се може по-дълго, създава приятно усещане и ни кара да се чувстваме добре. Използването на точното количество перилен препарат и съобразяването с цвета и материята на тъканите ще ни помогне да ги запазим в добро състояние за по-дълго време.

Покупката на облекла от качествени материи също е инвестиция в нашия външен вид. А с времето ще установим, че старата максима: „Който купува евтино, купува два пъти“ се отнася с пълна сила и за тоалетите в нашия гардероб. Качеството, а не количеството са важни, когато говорим за стил и класа. И ако искаме съвет от парижани относно дрехите, те биха казали: „Малкото е повече“ (на английски – „Less is more“).

Как обаче да предпазим тъканите, използвайки перална машина? Дори да сме спазили всички изисквания и препоръки, има нещо, което може да ни попречи да се насладим на чистотата на дрехите си – а именно – мухълът, и неприятната миризма, които се задържат в гуменото уплътнение на пералнята.

Как да се справим с него?

Има един вълшебен трик, който може да ви е от полза! За него ще са ви необходими:

  • 3 литра вода;
  • 1 ч. ч. кислородна вода;
  • ¼ ч. ч. сок от лимон или оцет;
  • 1 ч. л. препарат за почистване на съдове;
  • бутилка с пулверизатор.

Разтворете в подходящ съд всички съставки. Размесете добре. Добавете нужното количество в шишето с пулверизатор. Напръскайте гуменото уплътнение и изчакайте да подейства 5-10 минути. Почистете с гъба, а след това изплакнете с вода и подсушете.

Здраве и красота