11 брилянтни домакински трика, които ще улеснят живота ви 

Поставете топче памук в кошчето за отпадъци

14.06.2024г. / 12 02ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Домакинството е работа на пълен работен ден! Но не се отчайвайте, а подходете хитро. Вижте някои малки трикове, които могат да ви спестят много време. А ето и кои са те:

Използвайте препарат за почистване на фурни, за да почистите не само вътрешността 

Препаратът за почистване на фурни наистина може да премахне замърсяванията от готвене и други упорити остатъци от външната страна на емайлираните фурни, без да повреди цвета или покритието им.

Изсипете малко препарат за съдове в канала

Изсипете малко препарат за съдове в канала и пуснете гореща вода. Препаратът за съдове е създаден да се справя с мазнините. Обикновено мазнината е върху съдовете ви за готвене, но може да се натрупа и в канализацията и тръбите.

Почистете с уред за гладене на пара

Технически предназначен да премахне гънките по дрехите ви, уредът за пара може също да помогне за бързо почистване на замърсени котлони, врати на шкафове и др.

Свързани статии

Поставете топче памук в кофата за боклук

Ето един трик, който ще ви помогне да премахнете неприятната миризма. Вземете памучно топче, напоете го с етерично масло и го пуснете на дъното на коша за боклук. Това е лесен и евтин начин да се борите с миризмите у дома.

Полирайте мивка от неръждаема стомана с брашно 

Ако имате мивка от неръждаема стомана, най-доброто нещо, което можете да направите за нея, е да я излъскате с брашно. Измийте и подсушете мивката, поръсете всичко с брашно и след това започнете да полирате. Ще се изненадате колко искрящ става металът!

Използвайте вашата съдомиялна машина, за да изсушите ръчно измити съдове 

Пропуснете сушилника за съдове – той заема твърде много ценно място на плота. Използвайте празните стойки на вашата съдомиялна машина, за да изсушите вашите ръчно измити съдове. Така или иначе вашата съдомиялна машина ще побере повече от поставка за съдове.

Свързани статии

Най-накрая се отървете от досадните петна от кафе

Чашите ви за кафе имат ли упорити кафяви петна, които не искат да излязат? Опитайте със сода за хляб – поръсете малко върху дъното на зацапаната чаша, добавете достатъчно вода, за да образувате паста, и изтъркайте. Нежното триене на содата за хляб ще ви отърве от петната за броени минути. След това просто изплакнете както обикновено.

Почистете счупено стъкло с парче хляб 

Случва се – жестикулирате твърде ентусиазирано и чашата ви за вино пада надолу. Големите парчета са достатъчно лесни за събиране, но малките парченца? Всичко, от което се нуждаете, е една филия хляб. Просто го натиснете леко върху чашата и малките парчета ще залепнат за мекото тесто.

Свързани статии

Отстранете следите от пръсти от неръждаема стомана

Независимо дали става дума за мивка, съд за вода или чайник, следите от пръсти са досадни и невинаги изчезват с избърсване. Поставете малко бебешко олио или препарат за изплакване върху чиста кърпа и разтрийте цялата повърхност, за да видите как изчезват.

Как да се справите с мътните вази 

За мътно стъкло опитайте да разбиете шепа суров ориз в топла вода – това ще изчисти мръсотията. След това поставете препарат за съдомиялна машина и напълнете с гореща вода. Оставете за една нощ, за да действа магически. След това измийте до блясък!

Поддържайте дъските си за рязане хигиенични 

Отстранете петна от храна върху пластмасови дъски за рязане, като натриете с лимонов сок и оставите за една нощ. Изплакнете обилно и подсушете. Ако дъската може да се мие в съдомиялна машина, измийте на 65 градуса, за да се отървете от микроби и бактерии.

Свързани статии

Коментирай