За дома

5 бързи рецепти за вкусни разядки

Можете да си приготвите нещо вкусно за хапване само за минути

13.09.2022г. / 06 40ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

В забързаното ежедневие, невинаги ни остава време след края на работния ден, да се отдадем на кулинарни експерименти. Понякога искаме просто да хапнем нещо вкусно и набързо, без излишни усилия и безкрайни часове, прекарани в кухнята. Какво може да бъде то?

Вкусна салата, парче препечен хляб и разядка! Предлагаме ви няколко бързи идеи, които ще ви помогнат да хапнете домашно приготвена храна, при това направена за минути! Искате бързи идеи за разядки? Ето ги и тях:

Млечна пикантна разядка

Тази рецепта е подходяща за любителите на кето храненето. Необходимите продукти са:

  • 2 с. л. майонеза;
  • 40 г фета сирене (можете да го замените с козе или краве);
  • 40 г люти чушки;
  • 40 г крема сирене;
  • 80 г кисело мляко;
  • 80 г заквасена сметана;
  • щипка пресен магданоз;
  • щипка мащерка;
  • 1-2 скилидки чесън;
  • щипка черен пипер;
  • няколко капки лимонов сок;
  • сол;
  • 2 с. л. зехтин.

Първата стъпка е да почистите чушките от семената и да ги накълцате. След това добавяте всички други съставки и разбърквате добре. Сложете ги в купа. Поръсете отгоре със зехтин и по желание добавете няколко маслини. Поднесете с топъл препечен хляб.

Разядка с крема сирене и чушки

Необходими са ви:

  • 500 г сирене;
  • 1 с. л. крема сирене;
  • 6 червени чушки;
  • 2 скилидки чесън;
  • 3 яйца;
  • щипка червен пипер;
  • сол;
  • олио.

Сваряваме яйцата и ги оставяме настрана. След това изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги нарязваме на ситно. Счукваме чесъна в хаванче или го режем на ситно с нож. Слагаме всички съставки в купа – яйцата, крема сиренето, чушките, чесъна и подправките. Намачкваме добре с вилица и след това разбъркваме. Поднасяме с препечено хлебче.

Разядка с патладжан и чушки

Необходими са ви:

  • 10 бр. червени чушки;
  • 2 бр. патладжани;
  • 2 скилидки чесън;
  • 200 г майонеза;
  • 2 с. л. горчица;
  • сол;
  • зехтин.
Свързани статии

Патладжаните се осоляват и след като пуснат горчивината си, се слагат да се пекат, заедно с чушките. След това се слагат в тенджера и се похлупват с капак. Почистват се и се нарязват на ситно. Добавяме счуканите скилидки чесън, майонезата, горчицата, солта и зехтина. Разбъркваме добре. Можем да поднесем с обикновен или арабски хляб.

 

Разядка с орехи и извара

Ще ви трябват:

  • 300 г извара;
  • 100 г орехи (смлени);
  • 100 г заквасена сметана;
  • 2 скилидки чесън;
  • магданоз;
  • червен пипер;
  • черен пипер;
  • сол;
  • зехтин.

Смесете всички съставки – чесъна счукайте на ситно, а орехите смелете с мелничка. Добавете подправките на вкус. Разбъркайте добре, сложете в купичка и поднесете с оризовки.

Вкусна разядка с тиквички

  • 2 бр. тиквички;
  • 150 г крема сирене;
  • 2 скилидки чесън;
  • копър;
  • черен пипер;
  • сол;
  • 5 с. л. зехтин.

Обелете тиквичките и ги нарежете на ситно. След това ги запържете за малко в зехтин. Пренесете ги в купичка, добавете крема сиренето, чесъна (който е ситно нарязан), и подправките по ваш вкус. Разбъркайте добре и поднесете с препечен хляб.

Снимка: istock

Коментирай