За дома

Рецепти за хляб без брашно

Можете да замените традиционния хляб с негова алтернатива без брашно

15.03.2024г. / 14 14ч.
Мария Василева
Домашен хляб от червена леща. Снимка: личен архив на автора.

Домашен хляб от червена леща. Снимка: личен архив на автора.

Хляб от тахан и яйца

Необходими продукти:

  • 200 г сусамов тахан;
  • 3 яйца;
  • 1 ч. л. бакпулвер;
  • 50 мл вода;
  • сол на вкус.

В купа изсипете тахана, добавете яйцата и разбийте (за предпочитане с миксер). Овкусете със сол и добавете бакпулвера. Разбъркайте отново. Консистенцията трябва да прилича на смес за кекс. Ако се получи прекалено гъста, добавете вода. Изсипете в подходящ съд – правоъгълна форма за кекс или малка тавичка. За да отделите по-лесно хляба, сложете хартия за печене. Загрейте фурната на 180 градуса и печете за около 30 минути.

Италианска чабата

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
не ( преди 1 месец )
да сте виждали истински хляб, дори и с фейхоа, пак няма да е и псевдохляб
отговор Сигнализирай за неуместен коментар