За дома

2 рецепти за невероятно вкусни кето десерти

Поглезете се с десерт, дори когато сте на режим

01.03.2023г. / 15 53ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно вече сте чували за този нашумял хранителен режим. Кето диетата се характеризира с приемането на мазнини и протеини, а въглехидратите са сведени до минимум. Ако обаче обичате да си хапвате сладко, има начин чрез който да си го хапвате. В следващите редове ще ви предложим няколко неустоими варианти за кето десерти, с които ще изненадате не само себе си, но и гостите си. Ето ги и тях:

Кето фъдж

За неговото приготвяне ще ви трябват:

  • 250 г крема сирене;
  • 60 г масло;
  • 1 кафеена чашка еритритол;
  • 1 кафеена чашка неподсладено какао на прах;
  • ½ кафеена чашка сладкарска сметана;
  • 1 ½ кафеена чашка тъмен шоколад (без захар);
  • ½ кафеена чашка ситно накълцани орехи пекан (или обикновени).
Свързани статии

Намажете тавичка за печене със съвсем малко масло. Отгоре сложете хартия за печене, която да покрива стените на тавичката. В голяма купа разбийте крема сиренето и маслото, докато сместа стане пухкава. Добавете еритритола, какаото и готварската сметана, и отново разбийте, докато всички съставки се смесят добре. Разтопете шоколада и го добавете към сместа и разбъркайте добре. Изсипете сместа за фъдж в тавичката, която вече сте подготвили. Заравнете отгоре с шпатула. Поръсете с начуканите орехи и съвсем леко ги притиснете. Замразете във фризер за около 20 минути. Нарежете на квадратчета и сервирайте.

Кето чийзкейк

Необходими продукти:

  • 3 яйца;
  • ½ ч. ч. бадемово брашно;
  • ½ ч. ч. кокосово брашно;
  • ¼ ч. ч. кокосови стърготини;
  • 120 г масло;
  • 230 г крема сирене;
  • 1 с. л. стевия;
  • ванилов екстракт;
  • няколко нарязани ягоди за декориране, по желание.
Свързани статии

Загрейте фурната до 220 градуса. Намаслете форма за печене и я покрийте с хартия за печене или фолио. За да направите „блата“ на чийзкейка, смесете в купа двата вида брашно, кокоса и маслото, и ги изсипете във формичката. Притиснете блата добре отгоре и отстрани. Оставете го да се охлади в хладилник. През това време направете пълнежа, като в голяма купа разбиете крема сиренето и заквасената сметана. След това добавете към тях стевията и ванилията, и отново разбъркайте. Добавяйте яйцата едно по едно и разбивайте добре след прибавянето на всяко. Разстелете внимателно пълнежа върху коричката. По средата на скарата на печката сложете тава с решетка (за печене на водна баня), а отгоре сложете формата с чийзкейка. Изсипете гореща вода, която да покрива формата до половината. Печете около час (или повече, ако е необходимо). В средата трябва да остане с консистенция на гъсто желе. Извадете от фурната, оставете да се охлади и сложете в хладилник за поне 5 часа или за цяла нощ. Нарежете на парченца и гарнирайте с ягоди.

 

Коментирай