За дома

3 идеи за пролетни ястия

Пригответе си вкусна паста с аспержи

22.03.2024г. / 09 46ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Запечена сьомга с аспержи

Необходими продукти:

  • 400 г пресни картофи;
  • 2 с. л. зехтин;
  • 8 аспержи;
  • 2 шепи чери домати;
  • 1 с. л. балсамов оцет;
  • 2 филета от сьомга (около 140 г всяко);
  • шепа листа босилек.

Загрейте фурната на 220 градуса (или на 200, ако ползвате вентилатор). Нарежете картофите на половинки или четвъртинки (за по-големи картофи), поставете ги в обикновена или керамична тавичка, като добавите и 1 с. л. зехтин. Печете за 20 минути, докато започнат да покафеняват. Подрежете и разполовете аспержите, добавете ги към картофите и върнете отново съда във фурната за около 15 минути. Най-накрая добавете към картофите и аспержите и доматите, добавете сьомгата (с кожата отдолу) и оцета. Полейте с останалия зехтин и върнете за последен път във фурната за около 10-15 минути, докато сьомгата се сготви. Преди да сервирате, разпръснете листата босилек.

Свързани статии

Коментирай