За дома

4 хитри трика за отпушване на тоалетната

Как да се справите със запушената тоалетна с подръчни средства вкъщи

01.06.2023г. / 14 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Запушването на канализацията е често срещан проблем, с който всеки дом се сблъсква в даден момент. А запушването на тоалетната е още по-неприятно, защото може да ви остави без това удобство за дълго. 

Не изхвърляйте това в тоалетната!

Когато сте в безизходица в тази ситуация, не бързайте да се паникьосвате. Има някои много хитри начини бързо да отпушите запушената тоалетна. Ето как да успеете. 

Направете смес за отпушване с подръчни средства 

За да приготвите смес за отпушване на тоалетната ви трябват 1 чаша сода за хляб и две чаши ябълков оцет. Смесете ги и излейте веднага в тоалетната. Сместа ще шупне и ще разтвори наслагванията, които са причинили запушването. 

Изчакайте няколко минути и излейте една кофа или тенджера, пълна с гореща вода. Ако се налага повторете. След това пуснете водата от казанчето.  

7 неща, които никога да не пускате в тоалетната

Празна бутилка от пластмаса 

Вземете една пластмасова бутилка от минерална вода литър и половина. Пъхнете я откъм гърлото в тоалетната чиния, така че да стигнете възможно най-дълбоко. Стиснете рязко бутилката, за да изтласкате въздуха то нея. Струята ще помогне за избутването на масата, причинила запушването. Повторете при нужда. 

Препарат за миене на съдове 

Препаратите за измиване на съдове съдържат мощни разтварящи вещества, които помагат за отпушване на канали и тоалетни. Най-често запушванията на тоалетната са предизвикани от хартия и фекална маса, които могат лесно да се разтворят с помощта на препарат за съдове. 

Грешки в банята и тоалетната, които може да ви разболяват

Излейте известно количество от него в тоалетната чиния, изчакайте да подейства 15-20 минути, след това излейте няколко литра гореща вода. Пуснете водата от казанчето. При нужда повторете. 

Телена закачалка или друг предмет от дебела тел 

Ако имате телена закачалка за дрехи или друга подходяща алтернатива от твърда и по-дебела тел, опитайте с тях. Бръкнете в тоалетната чиния и избутайте масата, запушила изхода. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Нина ( преди 10 месеца )