Снимка: istock
Ако обичате сладки изкушения, но се опитвате да водите здравословен начин на живот, може би изпитвате трудност да съчетаете и двете. Е, в живота няма невъзможни неща! Ето защо, в следващите редове ще ви предложим няколко десерта, на които ще можете да се насладите без угризения или пък да ги хапнете след тренировка. Ето ги и тях:
Кето шоколадови бисквитки (само 100 калории)
Необходими продукти:
Загрейте предварително фурната на 180 градуса и подгответе силиконова подложка за печене или подходяща тавичка, както и хартия за печене. В голяма купа смесете кокосовото брашно, содата, кокосовите стърготини и солта. Оставете настрани. В по-малка купичка сложете яйцата, маслото, кленовият сироп и ваниловият екстракт, разбъркайте докато съставките се смесят добре. Размесете сухите и мокрите съставки, като накрая сложите и шоколадовия чипс. Загребете малка част от тестото с помощта на супена лъжица. Разположете бисквитките на около 5 см една от друга. Натиснете ги отгоре с пръсти и поръсете малко шоколадов чипс. Печете за около 10-12 минути, докато придобият златист загар. Изчакайте още 10 минути, докато изстинат бисквитките. По желание, разтопете малко чипс на водна бяна и поръсете отгоре.
Здравословен шоколадов кейк (само 89 калории на парче)
Ще са ви необходими:
Загрейте фурната на 180 градуса и си подгответе форма за печене на торта с падащо дъно, както и хартия за печене. В голяма купа смесете брашното, еритритола, какаото, содата и солта и разбъркайте добре. Добавете ваниловия екстракт, абълковия оцет, както и неподсладеното абълково пюре. Разбъркайте. Най-накрая изсипете водата и размесете добре, докато съставките се смесят напълно. Сложете сместа във формата за печене и печете за около 25-30 минути или до суха клечка. Извадете готовият блат след като изстине. По желание, можете да съхранявате и във фризер.
Шоколадов крем (172 калории)
Ще ви трябват:
*по желание – шоколад или шоколадов чипс без захар за поръсване
Сложете в блендер бананите, какаото и бадемовият тахан и пасирайте за 2-3 минути. Можете да консумирате веднага или да замразите във фризер за 2 часа, докато придобие твърдост на сладолед. По желание, поръсете с настърган шоколад или шоколадов чипс.