За дома

Хитри употреби на четката от спирала

Защо не трябва да изхвърляте старата спирала, най-вече четката ѝ

12.09.2023г. / 13 51ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Почти няма жена, която да не използва спирала за мигли. Ако имате стара спирала, която вече не използвате, не бързайте да я изхвърлите. Четката на спиралата може да ви послужи за много неща, затова я измийте добре, изсушете я и я приберете.

7 грешки при поставянето на спирала

Вижте за какво още можете да използвате четката за спирала и защо не трябва да я изхвърляте.

Пригладете прическата си

Ако се опитвате да си направите прическа с кок, конска опашка или някакъв друг вариант, който включва връзване на косата, вероятно ще искате да я пригладите добре. В такива случаи използването на четка и гребен може да наруши гладкостта на прическата, защото ви трябва нещо по-фино и нежно.

Именно четката за спирала може да ви помогне. Използвайте я за приглаждане на бабунки и щръкнали кичури.

Оформете веждите си

Ако имате нужда да срешите веждите си, четката за спирала може да ви помогне да го постигнете. След като сте я измили добре и сте я подсушили, можете да я използвате за разресване на веждите и оформянето им по перфектен начин.

Почистете фугите на плочките

Ако фугите на плочките в банята и кухнята ви са замърсени, можете да ги почистите с малка четка, каквато е четката от спирала. С нейна помощ можете да изтъркате фугите, така че да ги накарате да блеснат отново.

Какво пропускаме при използването на спирала за мигли?

За почистване на канала в банята

Всяка жена знае колко косми падат от главата ѝ при измиване. Космите се задържат в решетката на канала и могат да са трудни за премахване. Използвайте четка от спирала, за да ги оберете по-лесно и бързо.

Свързани статии

За разресване на миглите

Когато поставяте спирала за мигли, вероятността да нанесете повече продукт от необходимото е голяма. В такъв момент ви трябва чиста четка, с която да оберете излишната спирала и да разрешите миглите, така че да не са слепнали. Използвайте стара четка от спирала, която сте измили и подсушили старателно.

Ексфолирайте устните с помощта на четка от спирала

Четката от спирала може да ви е от полза за ексфолиране на устните. Това е важно, за да се сдобиете с красиви, сочни и плътни устни със свеж вид. Редовното ексфолиране ще ви помогне да премахнете мъртвите клетки, грубата кожа, наслагванията по устните.

Почистете бижутата си

Сребърните бижута са трудни за поддържане, защото лесно и бързо потъмняват. За да се справите с това, можете да използвате четка от спирала. С нейна помощ можете да почистите среброто от патина, като го накиснете в гореща вода със сода в съд, застлан с алуминиево фолио.

3 страхотни трика за изцеждане на засъхнала спирала

Изчакайте няколко минути, след което разтрийте среброто със стара четка от спирала. Наслагванията и потъмняването ще паднат много бързо.

Коментирай