Здраве и красота

3 страхотни трика за изцеждане на засъхнала спирала

Как да се порадвате на любимата спирала докрай

25.04.2023г. / 09 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Повечето жени носят спирала за мигли. Дори да не сте от носещите многокомпонентен грим дами, спиралата е един от задължителните елементи от грима. Тя е нежен щрих, който може да се добави самостоятелно или, разбира се, заедно с други гримове.

Какво пропускаме при използването на спирала за мигли?

Със сигурност имате поне една любима спирала, която не ви се иска да свършва. Този момент понякога настъпва дори по-рано, защото спиралата започва да засъхва. Преди да побързате да я изхвърлите, вижте как да удължите живота ѝ.

Ето 3 много хитри и лесни трика да изцедите любимата си спирала докрай.

Вода

Единият трик е да добавите само няколко капки вода в нея, да разклатите и да прокарате четката няколко пъти навътре и навън. Водата ще разреди леко засъхналата спирала, но имайте предвид, че може да наруши и наситеността на цвета ѝ. Затова този трик е и най-малко ефективен, но пък може да го пробвате.

Разтвор за лещи

Разтворите за лещи се продават във всяка оптика. Дори да не носите такива, можете да използвате разтвора за разреждане на любимата си спирала. Тези разтвори са напълно безопасни за очите, затова няма от какво да се притеснявате.

Често срещани грешки при поставянето на спирала

Свързани статии

Капнете 2-3 капки разтвор за лещи в спиралата и отново разклатете. Прокарайте четката навътре и навън няколко пъти, за да се смесят добре. Разтворът за лещи не разрежда цвета на спиралата, както го прави водата. Затова е и един от най-добрите трикове, които да използвате за тази цел.

Загрейте в микровълнова

Друг много лесен и ефективен трик за изцеждане на засъхналата спирала е да я загреете за 30 секунди в чаша с вода в микровълновата. Така ще втечните втвърдената консистенция, а спиралата ви ще е готова за употреба само след няколко секунди.

За какво да използваме старата четка от спирала?

Снимка: iStock

Коментирай