За дома

6 начина да премахнете лошата миризма от дома

С натурални продукти

03.08.2021г. / 09 31ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако в дома ви има мухъл или застояли стари вещи, вероятността да се разнася неприятна миризма е голяма. Първото нещо, което трябва да направите, е да проветрите много добре. Следващата стъпка е почистване на мухъла и дезинфекциране, с което да намалите риска за здравето си. А какво да правите с лошата миризма?

Как да ароматизираме всяко кътче на дома?

Ето няколко натурални начина да се справите с лошата миризма в дома.

Смляно кафе

Кафето има много приятна и силна миризма. То абсорбира останалите лоши миризми в дома, действайки като естествен дезодорант. Разположете чинийки с прясно смляно кафе в ъгълчетата на дома. Те ще абсорбират неприятните миризми.

Морска сол

Морската сол също има силно абсорбиращи свойства. Достатъчно е да я разположите в купички на различни места в дома, за да премахнете неприятните миризми на застояло и мухъл. Морската сол абсорбира и миризми след готвене.

Как да си направите канелени свещи?

Екстракт от ванилия

Ванилията е чудесна за премахване на лоши миризми от дома не само защото абсорбира неприятния мирис, но и ароматизира. Тя е естествен ароматизатор, дезодорант за дома, който оставя усещане за свежест.

Изсипете малко течна ванилия в някакъв съд. Поставете го в зоната, където има натрупани плесени и мухъл. Ароматът на ванилията бързо ще се разнесе из целия дом след почистването му.

Лимонови корички

Настъргани кори от пресен лимон е друго добро средство да ароматизирате дома си. Лимонът има свойството да поглъща неприятните миризми. Благодарение на лимонената киселина той абсорбира нежелания мирис, като оставя усещане за свежест и чистота. Разпръснете лимонови корички в чинийки из кътчетата на дома и ги оставете да си свършат работата.

Невероятно ефективни употреби на маслото от мента

Сода за хляб

Содата също има силно поглъщащи свойства по отношение на лошите миризми. Тя премахва неприятния мирис от дома и от хладилника, в който съхраняваме много различни храни. Смесването на миризмите им може да е много неприятно. Поставянето на съд със сода за хляб в хладилника или в различни ъгли на дома спомага за неутрализирането на лошата миризма.

Канела

Канелата е прекрасно средство да ароматизирате дома си. Тя има характерен леко сладък и пикантен вкус и мирис, които правят атмосферата в дома превъзходна. Изсипете няколко пакетчета канела в памучни торбички и ги завържете с ластик. Поставете ги на различни места в дома. Те ще абсорбират лошите миризми и ще оставят приятен мирис на канела в дома.

5 натурални начина да изчистите и ароматизирате хладилника

Коментирай