4 евтини рецепти за летни десерти. Снимка: istock
Ако държите сами да приготвяте храната си, може би е време да опитате нещо различно. Вижте с какво можете да разхладите ежедневието си и изберете някоя от следните рецепти:
За него ще ви трябват:
В малка торбичка с цип добавете млякото, захарта и ванилията. Изтласкайте излишния въздух и затворете плътно. Оставете настрана. (Най-добре е да използвате двойни торбички, за да избегнете солен сладолед) Напълнете голяма торбичка с цип до 1/3 с лед. След това добавете солта. Поставете малката торбичка с цип върху леда и солта в голямата торбичка с цип. Запечатайте голямата торбичка с цип. Уверете се, че и двете торбички са плътно затворени. Увийте голямата торбичка с кърпа. (В противен случай ще бъде твърде студено за ръцете ви) Разклатете енергично в продължение на 8-10 минути или докато сместа се втвърди. Извадете малката торбичка с цип и я изплакнете обилно със студена вода. Отворете торбичката и изгребете сладоледа. Сервирайте и се насладете!
Подготовка: 5 минути
Общо: 5 минути
Порции: 2
Необходими продукти:
Отделете купа за смесване, средно голяма бъркалка и херметически затворен контейнер с плътно прилепващ капак. С лъжица изсипете шоколада в купата. Обелете бананите и ги поставете в голяма чиния. С вилица намачкайте бананите за няколко минути, докато се отстранят повечето бучки. Добавете намачканите банани в купата и разбийте добре с течния шоколад. Изсипете в херметически затворения контейнер и поставете капака. Замразете за поне 4 часа, докато стегне. Извадете от фризера, за да омекне за няколко минути, преди да извадите и сервирате.
Време за приготвяне: 5 минути
Време за замразяване: 4 часа
Общо време: 4 часа и 5 минути
Порции: 4 порции
За него ще ви трябват:
Нарежете ябълките. Оставете настрана. Разбийте течната сметана, докато се образуват върхове. Внимателно добавете подсладеното кондензирано мляко. Разпределете около ⅓ от сместа за сладолед във форма за хляб с размери 23 х 13 см. Изсипете карамела върху сладоледа. С лъжица разпределете равномерно около ½ от ябълковия пълнеж върху карамела. Разпределете още ⅓ от сместа за сладолед във формата за хляб. С лъжица разпределете останалата част от ябълковия пълнеж върху сладоледа. Сложете останалата смес за сладолед във формата за хляб. Прокарайте шпатула или нож за масло напред-назад през формата, за да разбъркате пълнежите. Замразете за поне 3-5 часа.
Време за приготвяне: 10 минути
Време за замразяване: 3 часа
Общо време: 3 часа 10 минути
Порции 8 – 10
Необходими съставки:
Поставете бисквитките в голям плик с цип. Затворете го плътно. Използвайте дървена лъжица, за да смачкате бисквитките. Не искате да са ситно натрошени, а на едри парчета за сладоледа. След това смесете подсладеното кондензирано мляко и екстракта от ванилия в голяма купа. Изсипете гъстата сметана за в отделна купа и разбъркайте с миксер или ръчен миксер за 2-3 минути, докато се получат твърди върхове. Внимателно разбъркайте разбитата сметана в сместа с подсладеното мляко, докато се смеси добре, и внимавайте да не прекалите. След това добавете бисквитките. След това разпределете сместа във форма за хляб с диаметър 23 см. Покрийте с фолио и замразете за поне 6 часа. След това изгребете с лъжичка за сладолед и се насладете!
Време за приготвяне: 15 минути
Замразяване: 6 часа
Общо време 6 часа 15 минути
Порции 6
Да ви е сладко!