Предлагам ви една проста и лесна за изпълнение рецепта за сваляне на излишните килограми. Необходимите ви продукти са само мед, канела на прах и вода.

За по-добър ефект от специалния режим, си купете домашен мед.

Диетата:

Смесвате една чаена лъжичка мед с половин чаена лъжичка канела на прах и чаша вода. Слагате сместа на котлона и изчаквате да заври. След като кипне, прецеждате сместа в друга чаша. Оттам я разделяте на две равни части, които ще пиете през деня. Едната отделена половинка я пиете сутрин, на гладно, половин час преди да закусвате. Другата половинка изпивате половин час преди лягане.

Според последователите на тази диета, ако я спазвате стриктно, може да загубите 2-3 килограма на седмица.

Заради проявения голям интерес към диетата, ще допълним рецептата с кратки разяснения:

Не е необходимо да изчаквате да сместа от мед, вода и канела да ври за дълго време. Единственото условие към рецептата е да изчакате сместа да заври, след което веднага да я махнете от котлона.

Отслабващият ефект, който има комбинацията от мед и канела, се дължи на действието им да предпазват тялото от натрупване на мазнини. Освен това медът е антиоксидант и лечебните му качества са безбройни.

Действието на подправката канела в рецептата се изразява в това, че тя влияе върху кръвната ни захар по такъв начин, че възпрепятства организмът ни да образува повече мазнини. Според някои експерти действието на канелата е особено голямо върху образуването на мазнини в коремната област.

***

4 кг месечно е здравословното отслабване
Отслабва ли се с глад?
Как да отслабнем лесно и сигурно