Здраве и красота

Защо упражненията са по-полезни сутрин?

17.05.2011г. / 17 22ч.
Аз жената
Защо упражненията са по-полезни сутрин?

Ползите за тялото и ума от физическите упражнения сутрин са повече, отколкото ако направите същите упражнения следобед или вечер. Вярно, че изгорените калории са в еднакво количество, но ето защо е добре да тренирате по-рано:

Сутрин е два пъти по-вероятно да си направите упражненията. С напредването на деня все ще се намери нещо по-важно от тренировката. Всъщност 90% от хората, които тренират редовно, го правят преди обед.

Вдига метаболизма. Според фитнес експерти сутрешната гимнастика дава силен старт на метаболизма и е по-вероятно той да се задържи на високо ниво през деня. Така ще изгорите повече калории.

Зарежда ви с енергия. Умереното физическо натоварване сутрин сякаш ви зарежда с енергия за целия ден. Освен това се чувствате удовлетворени, че вече сте приключили с една от задачите за днес.

Мислите по-добре. Изследвания са показали, че упражненията стимулират острия ум.

Намаляват апетита. Ако сте тренирали в началото на деня, се е отделил ендорфин, който потиска апетита. Знаете какви усилия сте положили и ще изберете по- здравословна храна за обяд и вечеря.

Ще имате по-спокоен сън. Дори и да сте станали с половин час по-рано от обикновено, за да си направите упражненията, вечерта на същия ден ще имате по-здрав сън.

Просто ще искате да тренирате сутрин, защото хората, които редовно правят физически упражнения след ставане, нямат търпение да дойде този момент от деня.

Прочетете още:

Коментирай