Здраве и красота

Стягане на увиснала кожа под брадичката и гушата

06.05.2012г. / 22 09ч.
Аз жената
Стягане на увиснала кожа под брадичката и гушата

Кожата под брадичката и при гушата увисва след като прехвърлим 40 години, но ако майка ви и баба ви са имали този проблем, е много вероятно при вас да се появи и по-рано. Най-сигурният начин за опъване на увисналата кожа е с помощта на скалпела, но в случай, че не сте почитатели на пластичните операции, можете да стегнете отпусната кожа и по друг начин – с лазерни процедури и ботокс.

Започнете превантивно да мажете проблемната зона с крем, богат на витамин A или лосион с ретинол. За увеличаване на еластичността на кожата я подхранете с вещества, които подмладяват и възстановяват. Това са пептидите и антиоксидантите. Посъветвайте се с дерматолог за крем, който ги съдържа и е подходящ за вашия тип кожа. Антиоксидантите можете да си набавите и от храната като наблегнете на зеления чай, спанака, доматите, боровинките, червеното вино.

Абсолютно задължително е всекидневното нанасяне на слънцезащитен крем в областта на под брадичката и гушата. Тънката кожа е особено уязвима от ултравиолетовите лъчи и заради тях по-лесно губи еластичност.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай