Здраве и красота

3 неочаквани причини за появата на пъпки

15.08.2012г. / 16 50ч.
Снежана Проданова
3 неочаквани причини за появата на пъпки

Колкото и да ни се иска, ограничаването от шоколад и пържени картофки, ежедневното ексфолиране на кожата и мазането със специални кремове и маски не са начините да се спасим от акнето. Кожата е „капризна натура” и не е лесно да й угодим с козметични средства.

Ако обаче съобразим да дезинфекцираме точно три предмета, които използваме почти непрестанно, шансовете да се появи пъпка намаляват драстично. Ето кои са тези вредители под прикритие:

1. Мобилният ви телефон. От нещата, които държим в чантата си, по него се натрупват най-много бактерии. Можете да използвате антибактериален гел за ръце, за да го почистите, и не го прилепвайте плътно до ухото си, докато говорите.

2. Четките за грим. Истински „развъдник за бактерии”. Няма начин да купувате постоянно нови, затова един спрей дезинфектант би бил най-удачен за случая.

3. Слънчевите ви очила. Същото се отнася и за диоптричните – оставяме ги навсякъде и после всичко попада по лицето ни. Друг път внимавайте върху какво ги поставяте и отново – редовното почистване с антибактериален гел ще спаси поне малко положението.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай