Здраве и красота

Как съседката, клюките и интернет ни разболяват

13.09.2012г. / 16 27ч.
Надежда Маринова
Снимка: shc.hu

Снимка: shc.hu

Незабелязано, по навик, ден след ден, има неща които всекидневно изсмукват енергията ни и подкопават здравето ни. И изобщо не става дума за енергийни вампири.

1. Мотаенето в интернет джунглата

Много е изкушаващо от сутрин до вечер да сме онлайн в мрежата – кога по работа, заради пресата, малко музика, нещо за четене, гледане на снимки и коментиране на коментарите на приятелите. После се чудим защо сме бледи и съсипани.

2. Клюките

Няма по-сигурен начин от безцелно пропиляното време от клюкарстването. Помислете си колко полезни неща бихте направили за 20-30 минути празен разговор! Имайте предвид, че в езотериката клюките създават лоша карма.

3. Телевизията

Превключвате от канал на канал – е, най-накрая се спрете на нещо, не може да гледате 3 програми наведнъж!

4. Вредните храни и напитки

Чувството, че се засищаме с тях е лъжовно. Премислете отново начина си на хранене и се опитайте да ядете здравословно.

5. Мързелът

Скуката и мързелът са най-добри приятели. Нищоправенето е вид релакс, но само ако е в умерени дози. Както знаят фармацевтите, дозата прави лекарството и отровата.

6. Лошият сън и недоспиването

Виновни са ръбестият матрак, високата възглавница, топлото време, преумората, преяждането и куп други неща за лошия ни сън. Няма по-добър лек за здраве и сила от пълноценното спане.

7. Злобната съседка, злата свекърва и животът с нелюбим мъж

Любовта окрилява, липсата й ни прави нещастни, а хроничното нещастие разболява. Най-често тук са замесени хора, с които имате хронична непоносимост: съседка, свекърва, колежка. Това може да бъде дори мъжът ви!

Ако съзнателно се вгледаме в тези 7 фактора и се опитаме да ги отстраним или неутрализираме, ще бъдем по-здрави, енергични и щастливи.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай