Здраве и красота

Парфюмът на баба и сапунените сериали състаряват жената

Кои дрехи и гримове състаряват жената

10.10.2012г. / 19 06ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Защо в магазините не продават младост?

В магазина не продават младост, но всяка жена може да се постарае да я запази колкото се може по-дълги години. Остаряването е неизбежен природен закон, годините растат, въпреки женското недоволство. Остава ни да приемем този факт с усмивка, но не и с примирение. Ето няколко неща, които състаряват жената и които можем да се опитаме да избегнем или коригираме.

Белите коси

Не на всяка жена подхождат белите коси. Ако кожата на лицето е поддържана, прическата е съобразена с формата на лицето, с ръста ви и с цялото ви излъчване, посъветвайте се с фризьора си и пробвайте дали ще се харесате. В противен случай има прекрасни бои за коса за всеки вкус.

Рядка и тънка коса

Ако имате засилен косопад, това може да се дължи на здравословен проблем. Потърсете лекарска помощ. Фризьорът ще ви помогне в избора на най-подходящата прическа и цвят, които ще „маскират“ проблема.

Груба и набръчкана шия

Жените често забравят да слагат дневен и нощен крем върху шията и деколтето. В случай, че вече пораженията са налице, нека шалът стане част от вашия стил на обличане. Носете още поло и големи гердани, които частично ще прикрият бръчиците и психологически ще разсейват вниманието.

Неподдържан маникюр

Красиво оформени нокти със свеж лак подмладяват, дават самочувствие и увереност. След 50 + избягвайте големите дължини, ярките цветове и прекалената украса по ноктите.

Много ярък грим

Консултирайте се какъв грим е най-подходящ за вашата възраст. Ако сте в групата на 40+, постепенно забравете за ярките цветове на сенките и червилото.

Дрехи, които не отговарят на възрастта и фигурата

Тийнейджърски кройки и дрехи със запазена младежка марка, ще ви направят мечешка услуга. Не изпадайте и в другата крайност и да заприличате на баба ви.

Парфюмът на баба

Имате любим парфюм, който не сте сменяли поне от 10 години – знайте, че ароматите също излизат от мода. Купете си свеж и модерен парфюм, ако не искате да миришете на баба.

Умореният вид

След безсънна нощ и тежък работен ден изглеждате с няколко години по-възрастна. Какво остава, ако влезете в цикъл и стресът се проточи цяла седмица. Намерете вашият начин за релакс и го практикувайте ежедневно. Съхранете радостта от живота и мислете позитивно.

Модерни възгледи за живота

Гледайте нови филми, четете нови книги, общувайте с млади хора, коментирайте новите и актуалните социални теми. Всичко това ще ви държи в главното русло на живота, на гребена на вълната. Не само ще се почувствате по-млади, но и другите ще ви възприемат така.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай