Здраве и красота

Да подготвим и подхраним косата за зимата

17.10.2012г. / 15 04ч.
Нина Иванова
Да подготвим и подхраним косата за зимата

Здравата и блестяща коса изисква много грижи и старание от наша страна, за да я запазим винаги красива. През зимата косата е изложена на студ, вятър, понякога и на валежи и здравето й е силно застрашено. (Вижте фотопоглед с актуалните прически).

Затова ви предлагаме да направите една бърза подготвителна програма за зимните месеци още отсега:

Подстригвайте връхчетата редовно

Не оставяйте никога да имате цъфтящи и изтощени връхчета. По този начин задушавате косъма и разваляте структурата му. Редовно, на месец и половина-два, взимайте по един сантиметър от дължината в името на красотата и здравето.

Маската за коса е задължителна

В зависимост от типа коса – суха, нормална или смесена/мазна, е добре да се ориентирате, ако още не сте го направили, към подходящата за вашия тип маска. Особено внимание да обърнат дамите с по-мазна коса, защото маските при тях могат да омазнят още повече корените. Избирайте внимателно продуктите и се консултирайте.

Избегнете наелектризиращата се коса

Сещате се за поне няколко ситуации, в които косата ви се наелектризира и усещането е адски неприятно, нали? Освен това не е никак полезно за косата, тъй като се изтощава. За да избегнете тези моменти, погрижете се косата ви да е добре хидратирана. Решете я с четка за коса, а не с гребен. Повечето четки имат антистатичен ефект.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай