Здраве и красота

Съвети за красива коса след сън

21.09.2012г. / 15 14ч.
Снежана Проданова
Съвети за красива коса след сън

След сън косата ни не изглежда много добре и се налага спешна помощ, за да я приведем в ред.

През щастливите ученически години измивахме косата си вечер, поизбърсвахме я с хавлията и лягахме да спим с мокра глава. На сутринта в огледалото ни дебнеше смущаващо рошав непознат човек, но с една-две шноли или ластик, пак си бяхме ние.

Вече малко по-пораснали и помъдрели, едва ли бихме си позволили подобно нещо. Най-малкото средата, в която се движим, изисква да сме поне сресани. С отделянето на няколко минутки повече вечер преди да си легнем, можем да си спестим част от оправянето на косата сутрин. Ето как:

Маска за коса

За някои маски са нужни 10 минути, за да подействат. Ако искате обаче да подхраните косата си максимално, пробвайте маска с протеини, която заздравява косъма, и се опитайте поне веднъж месечно да прекарате цяла нощ с нея на главата.

Къдрици

Небрежни, но ефектни къдрици – няма нужда от ролки и маши. Навлажнете леко косата и я разделете на кичурчета. Всеки кичур навийте на пръста си и го прикрепете към главата си с шнолка. На сутринта ще сте с игриви, пружиниращи и напомнящи доброто старо време къдрици.

Ефект на изсушената коса

Можете да го запазите, ако след изсушаване на косата я завиете на кок и я прихванете здраво. На сутринта я пуснете, срешете старателно и навлажнете, използвайки сух шампоан с повдигащ ефект.

Вълнист ефект

След измиване попийте косата с кърпа и я разделете на кичури. Използвайте картон или хартия и увийте всеки кичур около тях, докато стигнете до корените. Захванете с фиба или шнола. На сутринта разрошете с пръсти и ще получите желаната подвижна непретенциозна прическа.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай