Здраве и красота

Съвети за прическа с красиви къдрици

22.10.2012г. / 18 21ч.
Снежана Проданова
Съвети за прическа с красиви къдрици

Къдравата коса е много своенравна и сякаш има собствено мнение за вида си. Ако прекарвате твърде много време, спорейки с нея как искате тя да стои, често сте обречени на провал.

С други думи казано, естественото начупване на косата е ефект, който реално не изисква толкова много манипулации. Съкратете времето, използвайте съветите на специалистите:

1. Използвайте гребен за душ. Ако се срешите по време на къпане, ще изключите необходимостта да го правите по-късно и няма да развалите къдриците си.

2. Когато сушите косата си с кърпа, не търкайте прекалено силно и не я усуквайте с тюрбан, защото това или ще я изправи, или ще я начупи. Можете да попивате с микрофибърна кърпа или да оставите косата да изсъхне от само себе си.

3. Нанасяйте стилизиращите продукти на мокра коса и не правете грешката да я разресвате с тях, дори само с пръсти. Вместо това просто намачквайте с ръце от краищата към корените.

4. Използвайте дифузер или оставете косата да изсъхне сама. Силната гореща струя въздух от сешоара вреди изключително много на косъма. Това е най-трудната част – не пипайте къдриците си, докато се сушат.

Като цяло съветът на специалистите е да си играете колкото може по-малко с косата си, за да я запазите в блестящ вид.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай