Здраве и красота

Хармония между цвета на очите и сенките

Какви сенки да изберем, според цвета на очите?

02.11.2012г. / 08 10ч.
Снежана Проданова
Хармония между цвета на очите и сенките

Цветът на сенките за очи е ключът към истински завладяващия поглед. Следвайки съветите на специалистите, ще можете да превърнете очите си в истинско произведение на изкуството. Ето как:

Зелени очи. Тук трябва да се наблегне на земните цветове: кафяво, жълто-кафяво, тъмнозелено. Ако ви предстои вечерно събитие, можете да заложите и на пепелявосиво – създава неутралност, но и контрастира с очите ви така, че те сами засияват.

Кафяви очи. Цветовата гама тук се намира в диапазона на различните тонове на кафявото. От светлокафяво, дори леко розовеещо, през земно- и тъмнокафяво, до бляскави златисти нюанси. Специалните случаи предполагат разнообразие и контраст, затова имайте под ръка едни изискани лилави сенки – идеален завършек на излъчването ви.

Сини очи. Трябва да си признаем, сините очи сами по себе си вече са нещо наистина специално. За да им добавите допълнителен блясък обаче, пробвайте сиви и сини нюанси. Допълнителна изкусителност на погледа можете да постигнете с морави оттенъци.

Не се страхувайте да експериментирате с различен цвят сенки. Съобразявайте ги с багрите на облеклото си, с цвета на кожата си, дори с настроението си. Така гримът ви ще бъде продължение на вашата същност, а не детайл, прибавен по нужда.

 

Прочетете още:

Коментирай