Здраве и красота

Отслабва ли се с йога?

Помага ли йога за сваляне на килограми

24.10.2012г. / 17 03ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Отслабва ли се с йога? Как йога натоварва тялото? Тези въпроси зададох на Даниела Парикатева – йога инструктор.

„Отговорът е да, можем да отслабнем с йога. Йога практиките регулират метаболитните и отделителните процеси на тялото, пречистват отровите и подобряват имунната ни система – отслабването се проявява рано или късно като естествен процес от всички тези ефекти. (Вижте фотопогледа "Йога упражнения в офиса")

Но има и трик – за да се случи всичко това ние трябва да практикуваме редовно, което изисква дисциплина и воля. И още нещо важно – докато се концентрираме върху отслабването като крайна цел, ние всъщност причиняваме стрес на тялото и ума си, което може значително да забави процеса на отслабване.

Затова нека се концентрираме за начало върху здравословния начин на живот като първа крачка в процеса на отслабване. Нека изхвърлим от менюто си консервираните храни и да добавим повече сурови и прясно приготвени храни. Нека практикуваме йога регулярно и да успокоим ума си. Когато пречистим и оздравим тялото си, то ще започне да изхвърля всичко ненужно от себе си.

Жените, които предпочитат по-динамични видове гимнастика могат да се насочат към по-динамичните видове йога, например ащанга виняса. От чисто физическа гледна точка може да се каже, че йога асаните допълват физическите упражнения, тъй като в добавка към благотворното натоварване на мускулите и костите, предпазващо ги от залиняване, добавят благотворно въздействие върху вътрешните органи, т. е., влияят върху целия ни организъм.“

Очаквайте скоро цялото интервю с Даниела Парикатева.

Прочетете още:

Коментирай