Здраве и красота

Поддържане на плосък корем почти без усилия

24.10.2012г. / 17 39ч.
Снежана Проданова
Поддържане на плосък корем почти без усилия

След усилени тренировки, редовни упражнения, ограничения и стоицизъм, вече имаме плоския корем, за който сме си мечтали. Сега какво?

Областта на коремните мускули е тази, която най-бързо реагира на промените в начина ни на живот. Достатъчно е например да оставите настрани дъвката, алкохола, газираните напитки и зеленчуците, които предизвикват газове, за да получите видими резултати. Експертите препоръчват трите основни хранения през деня да бъдат разделени на повече, но на по-малки порции. Ето още няколко съвета за това как да запазите плоския корем.

Стойте изправени. Изправената стойка на тялото автоматично ви прави да изглеждате с до два килограма по-слаба и фина. Дишайте дълбоко, не се прегърбвайте и отпускайте – ще сте благодарни за положените усилия дори след много години.

Лягайте си един час по-рано. Будуването предизвиква покачване нивата на кортизол, хормона на стреса, който често се свързва с допълнителното качване на килограми.

Вода вместо газирани напитки. Газираните напитки предизвикват подуване и създават чувство на тежест в корема. Чистата вода няма да повлияе за дълго на размера на стомаха и корема ви и ще утоли жаждата ви не по-малко успешно.

Повече протеини и пълнозърнести храни. Заменете нездравословните карбохидрати с пълнозърнеста храна – това е не само полезно, но и ще спомогне за поддържането на красивата фигура. Благодарение на нея се намалява производството на инсулин, хормон, който спомага за складирането на мазнините. Съответно това ще спомогне за намаляването на количеството мазнини в областта на корема.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай