Здраве и красота

Здравето не винаги е с пари

Купете си по-здравословен живот без пари!

05.12.2012г. / 10 47ч.
Снежана Проданова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Вероятно си мислите, че всяко нещо, което се постига с повече старание, изисква и по-голямо количество материални средства. Купуваме повече здравословна храна заедно с останалата, без да си даваме сметка, че не количеството, а качеството е от значение в случая. Хранителни добавки, витамини, ходене на фитнес... лекарства. Следователно здравето изисква харченето на повече пари. Но не е така.

Да вземем например цигарите. Да речем, че пушите по една кутия за два дена. Това прави 15 кутии в месеца. Умножено по 12 месеца в годината – общо 180 кутии. Сега вземете калкулатора и умножете и по цената на цигарите, които пушите. Смущаващо число, нали? Тези пари могат да останат в джоба ви и да бъдат оползотворени по много по-полезен начин. Нещо повече – неизпушените цигари влияят добре на вашето здраве.

Свързани статии

Вярно е, че минералната вода и обикновените газирани напитки се състезават кой ще е по-скъп. Но ако предпочетете да си купите вода вместо подсладена газирана напитка, когато сте жадни, не само ще спестите средства, но и ще получите благодарности от организма си, който няма да се притеснява за евентуален диабет.

Колело, пеша, дори градски транспорт вместо кола. Времето започна да се разваля, но вие следете внимателно прогнозата и в момента, в който се очертае да е малко по-слънчево или поне да не вали, оставете ключовете от колата вкъщи и яхнете колелото. Не само ще спестите пари от бензин, но и ще изгорите някоя друга калория в повече.

Защо да излезете на ресторант, като можете да отскочите до близкия хранителен магазин, да се заредите с продукти и да упражните готварските си умения. Не само намалявате сметката няколко пъти, но и със семейството си ще се насладите на семейния уют без разхождащи се сервитьорки и изнервени възрастни. Освен това ще знаете какво точно има в чинията ви и ще сте избрали сами продуктите

Гладни сте в офиса и няма време за основно хранене – не посягайте към сладкото! Купете си ядки предварително – кашу, лешници, бадеми – вкусни и засищащи.

Останало ви е свободно време, което да прекарате със семейството – предпочетете полезното и приятното пред само приятното. Какво по-хубаво от разходка в парка или в планината? Вместо да идете в мола и да прекарате 2 часа, седнали в киното, излезте навън – скоро ще има условия за снежни бойни полета и за спускане с шейна. И не се притеснявайте от настинка – който е зачервил бузите добре от игране, държи топло поне докато се прибере вкъщи!

Коментирай