Здраве и красота

Защо непрекъснато ни е студено?

Няколко причини за честото втрисане

28.01.2013г. / 17 27ч.
Нина Иванова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

На повечето от нас нормално през зимата ни е студено. Но все повече хора се оплакват от непрекъснато втрисане, дори и когато са в топло помещение.

Къде се коренят причините за честото усещане за студ, макар и температурите да не са толкова ниски?

Забавени функции на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза контролира метаболизма ни и ако тя не функционира нормално, е възможно да усещаме студ и втрисане по-често от обикновено.

Не снабдявате организма с достатъчно желязо

Желязото е много важно за тялото, защото чрез него се доставя кислород на клетките, за да имате енергия. Може да получите желязо, колкото е необходимо на организма, като си го набавите от богати на желязо храни (червено месо, черен дроб) или пък взимате такива хранителни добавки.

Недостатъчен сън

Ако не спите достатъчно, поне 7-8 часа на денонощие, това пречи на нервната ви система, която пък от своя страна регулира телесната ви температура.

Слабо кръвообращение

Ако ръцете започват да ви болят или пък да изтръпват при по-дълъг престой навън, е възможно да имате влошено кръвообращение и и е добре да се консултирате с личния ви лекар.

Прекалено сте слаба

Телесното тегло има голямо значение за чувствителността на кожата ви. Нормално е, ако сте по-слаба да сте и по-чувствителна към студените зимни условия.

Коментирай