Здраве и красота

Чудодейни маски за лице при единични пъпки и акне

Сбогом на пъпките с домашни средства

29.01.2013г. / 13 41ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Има жени, които се радват на прекрасна кожа. Има и други, които цял живот се борят с пъпки, акне и други възпаления по лицето. Причините за лошата кожа може да са много: стрес, отслабване, рязка смяна на начина на хранене, генетичното ни наследство, проблеми със стомашно-чревния тракт и др.

За да функционират нормално мастните жлези, дневното ни хранене трябва да бъде балансирано – със съответните пропорции белтъчини, мазнини, витамини, аминокиселини и минерални вещества.

 

Свързани статии

Избирайте качествена пяна за почистване на лице – в състава й трябва да има биотин, екстракт от лайка, теменужки, невен, алантоин, салицилов спирт и др.

Отделяйте внимание и на овлажняването – погрешно е мнението, че мазната кожа не изпитва недостиг на влага. Изберете леки емулсии или гелове в състава на които влизат витамините C, B5 и E, салицилова и плодови киселини, етерично масло от бергамот и чаено дърво.

Веднъж в седмицата правете маските:

Белтъчна

1-2 с. л. кисело мляко, предварително изцедено върху филия хляб, се смесва с яйчен белтък и няколко капки лимонов сок. С памучен тампон се нанася на лицето и след 15 минути се измива с хладка вода.

Лимонена

Смесете 2 с. л. хума, 1 ч. л. пасиран лимон (обелваме лимона и го пасираме с пасатор или блендер), 1 ч. л. мед, 2 капки евкалиптово масло. С памучен тампон се нанася на лицето и след 15 минути се измива с хладка вода.

Коментирай