Здраве и красота

Каланетика - спорт за жени

05.01.2006г. / 00 12ч.
Аз жената
Каланетика - спорт за жени

Каланетиката – спорт, практикуван основно от жени, ритмичен, не много натоварващ и все пак оказващ видим ефект върху фигурата на всяко сериозно заело се с това момиче.

Каланетиката е съчетание от упражнения за развиване на сила и гъвкавост, активизиращи отделните мускулни групи чрез фини и прецизни движения. Упражненията се изпълняват плавно и деликатно без да се отскача и замахва рязко.

Каланетиката укрепва тялото без риск от травми. За съвсем кратко време ще се почувствате и ще изглеждате наистина изумително. Независимо от възрастта или способностите си, скоро ще откриете, че мускулите ви са в състояние да вършат неща, за които не сте и подозирали. При това упражненията са лесни за усвояване. Изпълняват се на приятна музика, за да се чувствате релаксирани, тонизирани и способни да се съсредоточите. Времето за тренировка е и време за психическа релаксация. Колкото повече се отпускате, мислейки за хубави, приятни неща, толкова по-лесно ще ви се удават упражненията и ефектът от тях ще бъде по-голям, тъй като мускулите ви няма да се изтощават.

Каланетиката не е трудна за изпълнение, но ще усетите как мускулите ви работят, защото тези движения с малка амплитуда всъщност са невероятно ефективни и осигуряват значително бърз и сигурен начин за оформяне на силно младежко тяло.

Добре е посещенията да са поне 2 до 4 пъти седмично, по един час.

Карта за каланетика за един месец варира в столичните спортни центрове от 20 до 80 лв.

 

Коментирай