Здраве и красота

Упражнения за красиви бедра

Идва ред на късите панталони

05.04.2013г. / 10 50ч.
Петя Зефирова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Извадихте ли вече летните дрехи? Скоро ще започнем да носим все по-къси и по-къси поли и панталони, но дали всички ще сме достатъчно доволни от външния си вид. Зимата е времето, в което спираме да правим физически упражнения и се сещаме за тялото си едва когато ни замирише на море. Ето няколко начина отново да върнете формата на бедрата си:

1. Премислете хранителния си режим. Избягвайте да приемате храни, които ще предизвикат натрупване на мазнини в организма. Търсете продукти, които съдържат много фибри и протеини. Не прекалявайте с мазнините и въглехидратите.

Свързани статии

2. Предпочетете стълбите вместо асансьора. Дори да имате само едно стъпало наблизо, възползвайте се! Упражнението е много лесно – стъпете първо с единия крак и след това се изкачете и с другия. Слезте на заден ход по същия начин. Може да не виждате полза, но след като направите 10-20 качвания и слизания, ще усетите желаното напрежение в бедрата си.

3. Обикновеното ходене не е за подценяване. С негова помощ ще заякнат бедрените ви мускули и ще предотвратите натрупването на нежелани мазнини по тялото. Замислете се колко често вървите пеша и потърсете начини да удължите времето, което прекарвате в ходене.

4. Ако искате бързо да влезете във форма, за препоръчване са честите кардио упражнения – 4-5 пъти в седмицата. Имайте предвид обаче, че организмът се стреми към баланс и ако го стресирате с рязко заякване на мускулите или сваляне на много килограми, той ще потърси начин да възвърне предишното си състояние.

5. Можем да влезем във форма и от легнало положение! Легнете на дясната си страна и се подпрете на земята с дясната ръка. Вдигнете изправен в коляното левия си крак и го върнете до десния. Повторете 10-12 пъти и поставете десния крак пред левия, сгънат в коляното. За повече опора, можете да го хванете с лявата си ръка. От това положение започнете да повдигате, колкото можете, десния крак нагоре. Отново бройката варира между 10-12. Обърнете се на другата страна и повторете упражнението.

6. Поставяйте си постижими цели без да следите ежеминутно дали има резултат от усилията ви. Старайте се да бъдете редовни и съвестни в изпълнението на упражнения, които не натоварват само една и съща група мускули.

Коментирай