Здраве и красота

Домашна маска за ръце и стъпала

Как да направим ръцете си гладки като коприна?

17.04.2013г. / 12 29ч.
Вергиния Генова
Снимка: Gettyimages.com

Снимка: Gettyimages.com

Ръцете са големи предатели – издават възрастта ни, когато сме притеснени се изпотяват… и затова трябва да търсим някакви примирителни процедури – те да са „доволни“, а ние спокойни.

Забравяме в суматохата да се погрижим за тях и в един момент се чудим как да се ръкуваме при запознаване с някого, защото ръцете ни са грапави.

Свързани статии

Препаратите за пране, за миене на чинии изхабяват ръцете, работата в градината прави ръцете ни мазолести и груби... така че ако работим тежка работа с ръцете си няма начин да няма последствия.

Единственото спасение е да полагаме повече грижи.

Ето една лесна домашна бананова маска за ръце. Както повечето маски с малко вариации може да стане и за закуска за хапване (доста калорична е) и за вечеря за мазане.

Необходими продукти:
Банан
Мед
Лимон
Зехтин

Пасираме банана, добавяме една – две лъжици мед, малко лимонов сок и малко зехтин. Най-добре е вечерта преди сън обилно да намажем ръцете с тази смес, след което да си сложим памучни ръкавици и така да спим. Ако имаме проблем с напукани пети, намазваме и краката и обуваме памучни чорапи.

Снимка: Getty Images

На сутринта измиваме с хладка вода и слагаме ежедневния си крем. След това се ръкуваме с някого и тайно следим реакцията. Ако не е каквато очакваме, продължаваме с маската, докато не получим желания резултат.

Коментирай