Здраве и красота

Блестящ лак – да си направим сами

Лесно и забавно!

18.05.2013г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Лакирането и декорирането на ноктите е едно от най-забавните неща, които обичаме да правим. Експериментираме с форми, линии и цветове или се доверяваме на маникюрист. И понеже сме любопитни и искаме винаги да бъдем различни, но с красиви нокти, ще си направим сами блестящ лак.

Свързани статии

Това, което ни трябва е:

  • безцветен лак
  • малък лист хартия
  • сух брокат за нокти

От листа хартия направете малка фунийка, чийто край да бъде толкова широк, че да може спокойно да влезе в отвора на шишенцето. Отворете шишенцето с лак и поставете в отвора му фунийката. След това бавно и постепенно слагайте сухия брокат за нокти.

Внимавайте да не изсипете цялото съдържание на броката. Така само ще развалите лака и няма да може да го използвате. В зависимост от това колко наситен искате да бъде лакът, съответно добавяте по-малко или повече от цветния прашец. След като сте дозирали на цвят, затваряте шишенцето и леко го разклащате, за да се разнесат равномерно частиците.

Ако не се разпределят добре, разбъркайте с помощта на клечки за зъби. Това е, вече имате блестящ лак по ваш избор. Тази техника може да пробвате и при цветни лакове. Сухият брокат за нокти ще намерите в разнообразни цветове-кафяво, златно, жълто, червено, лилаво, зелено и много други. Така вие винаги ще бъдете оригинални и различни. Може да лакирате ноктите с лак и преди той да е изсъхнал, да поръсите леко с брокат, след което завършвате с топ лак. Забавлявайте се!

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време