Здраве и красота

Тренировки край морето

В добра форма и през летните почивки

03.07.2013г. / 12 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Планирахте ли летния отпуск? Ако това лято сте решили да отидете край морето, няколко чудесни упражнения ще ви помогнат и през почивката да поддържате тялото във форма. Обикновено през почивките хапваме повече и те са едно извинение за това, че не тренираме. Но тези, които наистина държат да раздвижат тялото си, могат да го направят и на плажа.

Хубавото на тренировките край водата е, че пясъкът осигурява неравномерна и нестабилна повърхност. Това превръща тренировката в едно предизвикателство, защото тялото трябва да работи повече за равновесие, което означава, че ще изгорите няколко калории отгоре.

От друга страна пясъкът омекотява натоварването на ставите, когато тичаме и скачаме и ни излага на по-малък риск от нараняване.

Започнете тренировката с леки разгряващи движения за цялото тяло. След това направете триминутно бързо ходене или тичане по плажната ивица. След като изтече времето, спрете и раздвижете коленете. Вдигайте високо коляното и отпускайте, и така за всеки крак. Може да ходите и да изпълнявате това упражнение. Раздвижете и ръцете.

Отново започнете да тичате или бързо да ходите. При следващото спиране може да правите леки подскоци и лицеви опори. Така редувайте тичането с разнообразни упражнения. Поддържайте темпо, което усещате, че е най-добро за вас.

Тренировката може да бъде в рамките на 15 минути или по-дълга, в зависимост от това дали сте начинаещ или тренирате от повече време. Завършете с ходене и ако желаете може да се охладите в морето. Най- хубави са ранните тренировки, когато може да подишате йодните изпарения.

През останалото време се забавлявайте с плажен волейбол, футбол, сърф, водни ски, фризби, гмуркане. Всяко движение ще се отрази положително върху тялото ви. Не забравяйте да пиете много вода и в часовете, когато слънцето е най-силно, избягвайте тренировките на открито.

Коментирай