Здраве и красота

Куркумата намалява симптомите на ревматоиден артрит

Изследвания сочат, че помага и при лечението на различни видове рак

05.07.2013г. / 09 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Куркумата е индийска подправка с наситен оранжев цвят., използва се в Близкия изток и Югоизточна Азия в продължение на хиляди години. Част е от Аюрведа, а също така се включва в много китайски медикаменти за изчистване на инфекциите както за външно, така и вътрешно приемане.

Свързани статии

Все повече започваме да вярваме в силата на подправките и билките, които заедно с останалите методи на лечение могат да подобрят значително здравословното ни състояние. Защо да консумираме куркума?

Скоро лекари от Лос Анджелис откриха, че куркуминът, който е основна съставка, блокира ензим, подпомагащ растежа на ракови клетки при рак на шията и главата. В това изследване са взели участие 21 пациенти с рак на главата, които са сдъвквали по две таблетки, съдържащи 1 милиграма куркумин.

Резултатите са показали, че куркумина има инхибиращо действие и така се намалява разпространението на злокачествените клетки.

Данни от изследвания, които са направени в Medical Center в Университета Мериленд показали, че куркуминът може да помогне за предотвратяването и лечението на редица видове рак, включително и рак на простата, кожата и дебелото черво.

Куркумата е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали, причиняващи рак.

Според доктор Ранди Хорвиц от университета в Аризона освен, че има противовъзпалително действие, куркумата намалява симптомите при ревматоиден артрит.

Добавяйте тази подправка към вашите супи, ястия, диетичен режим на хранене.

Коментирай