Здраве и красота

3 билки за по-бърз метаболизъм

Приемани под формата на чай, помагат да намалим апетита

31.07.2013г. / 09 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Често въпреки богата на разнообразни храни диета, която спазваме и честите хранения, които тази диета включва, ние усещаме глад. Според някои това е на психологическа основа. Отдават го на това, че когато пред човек са поставени условия и ограничения, той е в състояние по-често да нарушава правилото. Има истина в това твърдение.

Същото е с диетите. Когато усетим глад, хапваме тайно от всички нещо малко. За тези гладни моменти забравяме, че билките, които растат около нас могат да помогнат да намалим апетита и ускорим метаболизма. Приготвянето на чай от някои билки и консумирането му преди или след хранене има положителен ефект върху процеса на отслабване.

Кои са тези билки?

Глухарче

Пригответе си чай от тази билка и го консумирайте след хранене. Това не само ще задейства метаболизма и ще намали апетита, но и ще помогне на черния дроб по-лесно да преработи мазнините. Когато искате да отслабнете използвайте корените на растението.

Коприва

Чаят от коприва намалява нивата на кръвната захар и помага да изхвърлите ненужните течности от организма. Има успокояващо действие и съдържа серотонин. Според изследване, качването на килограми може да се дължи на намалените нива на серотонин. Чаят от коприва се пие около 20 минути преди хранене.

Бабини зъби

Тази билка регулира обмяната на веществата и помага на мускулите. Пригответе чай от нея и го пийте преди хранене.

Не бива да прекалявате с приема на тези билки. Препоръчително е да консумирате не повече от 4 чаши чай на ден, подсладен с мед или чист.

Коментирай