Здраве и красота

Упражнения след раждането

Гимнастика, която да правим заедно с бебето

09.08.2013г. / 09 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Когато бебето се появи, майката не се отделя от креватчето му. Може всичко да е наред, но тя стои там и го наблюдава с часове. Когато все пак реши да отдели малко време за себе си, тя никога не спира да мисли за него, да се тревожи и т.н.  Така е през първите месеци, а после знае, че бебето й е в добри ръце.

Свързани статии

Периодът след раждането е важен за целия организъм. Но освен спомена и няколкото шева, са и останали излишни килограми, които трябва да свалим. Време за фитнес почти не остава, а не бива да правим компромис с фигурата си. Затова има три лесни упражнения, които да правите. С тях ще стегнете тялото, а бебето няма да се отделя от вас. 

Клякане с бебето

Вземете бебето в себе си и придържайте добре главичката му. Разтворете краката, така че да бъдат на широчината на раменете. Започнете бавно да клякате. Не е необходимо да се кляка до земята. Може да го направите така, сякаш сядате на стол. Най-важното е, да не губите равновесие, докато изпълнявате упражнението.

Следващото упражнение работи за стягането на бедрата и дупето. Вземете бебето в себе си. Изправете се и съберете краката. Бебето трябва да е облегнато на торса ви, придържайки главата му. Свийте леко коленете, все едно карате ски. Леко започнете да се полюшквате към лявата страна, след това към дясната страна. Поддържайте добър баланс и правете кратки паузи между повторенията.

Легнете на пода по гръб, бебето да бъде на гърдите ви. Леко започнете да вдигате единия крак, свивайки го в коляното. Вдигате и връщате в изходна позиция, след това правите упражнението и с другия. Вдигате, свивате и отпускате.

Правете тази гимнастика всеки ден и само след няколко седмици отново ще можете да носите любимите си дрехи. Ако все пак ви остава време за масаж или посещения в спортната зала, забавлявайте се, докато бавно си връщате добрата форма.

Коментирай