Здраве и красота

Как да си приготвите морковено масло?

Нанасяйте го върху кожата и косата си, за да бъдат винаги красиви и здрави

02.09.2013г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Бутилка с олио Снимка: Sxc.hu

Бутилка с олио Снимка: Sxc.hu

Морковите се грижат за вашата красота и здраве както отвън, така и отвътре. Богати са на витамини, антиоксиданти и бета каротин. Скоро споделихме с вас ползите от морковеното масло за кожата и косата. Продукта може да закупите от аптечната мрежа, биомагазини или от онлайн биомагазини. За тези, които биха искали сами да приготвят морковено масло у дома е тази лесна рецепта.

Трябват ви няколко моркова, кокосово масло, слънчогледово или сусамово олио, глинен съд, тензух или цедка, стъклен буркан по възможност от тъмно стъкло. Обелете и настържете морковите. Сложете ги в глинения съд и ги покрийте с мазнината. Трябва да ги подложите на термична обработка, но на най-ниска температура.

Свързани статии

Маслото ще е готово, когато морковите омекнат и сместа придобие оранжев цвят. Това означава, че може да отнеме от няколко минути до няколко часа. След като маслото е готово трябва да се прецеди през тензух или цедка, за да се отстранят морковите. Изчакайте да изстине и го сложете в буркан, който може да съхранявате в хладилник. Нанасяйте го върху кожата и косата си, за да бъдат винаги красиви и здрави.

Коментирай