Здраве и красота

Отслабнете със супа от тиква

Супата от тиква е полезна, а може да бъде и вкусна

12.09.2013г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Казват, че щом на пазара се появят първите тикви и грозде, значи есента е близо. Така е, а това трябва да ви подсети, че е време да разтоварите тялото от токсините и натрупаните килограми. Тиквата е изключително полезна храна. Тя е богата на витамини A, E, PP както и на желязо. Консумирането й помага срещу запек, подобрява кръвообращението, подобрява съня и помага за възстановяване след хранително отравяне.

Тя нормализира обмяната на веществата, което я прави част от диетичните хранителни програми за есенните и зимни месеци. Запишете си този диетичен план, който действа светкавично върху мастните натрупвания. Лесен е за изпълнение. Това, което ще трябва да консумирате е супа от тиква.

Свързани статии

Сутрин може да започвате деня си с настъргани моркови и тиква с няколко капки лимон или с купичка овесени ядки с няколко купчета сварена или печена тиква. През останалото време консумирайте тази вкусна супа.

В тенджера сложете около килограм тиква. Към нея добавете 1-2 глави лук, пащърнак, домати, зелени подправки, моркови, черен пипер и джинджифил. Ако имате нужда от сол, тя трябва да е диетична. Диетата може да спазвате 2, 3 или дори 4 дни. Когато искате да я прекратите, започнете постепенно захранване като добавите към дневното си меню пресни плодове и зеленчуци. Пийте много вода и билков чай и избягвайте захарта.

Коментирай