Здраве и красота

Маска за лице с годжи бери намалява бръчките

Плодовете му съдържат незаменими аминокиселини

18.09.2013г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Годжи бери е растение, което има малки оранжево-червени плодове. Негова родина е Китай. Плодовете му съдържат незаменими аминокиселини и са с богато съдържание на витамин C, калций, цинк, селен и в пъти повече желязо от спанака. Също така съдържа естествени противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични съединения.

Свързани статии

Засилва имунитета и е тайната на дълголетието според китайската медицина. Когато се съчетае с други натурални продукти, които се грижат за здравето и красотата на кожата, той има подмладяващ ефект. Запишете си тази рецепта за маска за лице и се радвайте на млада и здрава кожа.

Предварително накиснете в малко вода няколко плодчета годжи бери, за да омекнат. В купичка сложете 3 супени лъжици овесени ядки, които трябва да смелите в кухненски робот, супена лъжица кисело мляко, чаена лъжичка мед, 5 капки масло от бадем и нарязано на ситно годжи бери

Всичко разбъркайте добре и нанесете върху почистено лице за 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
тихомир ( преди 9 години )
оставете да ферментира до оцет плодовете на годжи бери,сварявят се до омекване на 200гр,плод 1с. л.захар и 500мл вода,когато ферментира напълно се разрежда с 5л вода и се пие за здраве по1с.л.всяка сутрин преди закуска!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Годжи ( преди 10 години )
Отличен разсад, който ще плододава същата година:0899353062
отговор Сигнализирай за неуместен коментар