Здраве и красота

Маски с круши за стегната кожа на лицето

Крушите са богати на витамин C

22.09.2013г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Скарлет Йохансон. Снимка: Reuters

Скарлет Йохансон. Снимка: Reuters

Крушите са не само вкусен плод, богат на фибри и витамини полезни за организма, но и се грижат за здравето и красотата на кожата. Вероятно не знаете, но крушите, както и много други плодове, се използват в козметиката за направата на маски за лице и коса, тоник за лице, кремове за подхранване на кожата.

Те са изключително богати на витамин C, което е важно, когато искате да имате здрава, лъскава и млада кожа. Ако имате неприятния проблем наречен мазна кожа с широки пори, маската с круша ще намали образуването на себум, ще намали видимостта на порите и ще придаде свеж тен на лицето ви. В комбинация с масла и мед тя хидратира сухата кожа на лицето.

Свързани статии

Запишете си тези рецепти за маски и ги правете редовно, но не забравяйте и да похапвате круши.

Направете на пюре една добре узряла и обелена круша. Към нея добавете няколко капки сок от портокал, няколко капки масло от арган и малко мед. Разбъркайте всичко добре и поставете на лицето за 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

Направете на пюре една обелена круша. Към нея добавете супена лъжица кисело мляко и няколко капки бадемово масло. Разбъркайте добре и поставете на лицето за 15 минути.

За мазна кожа направете на пюре една круша и добавете към нея няколко капки лимонов сок, може и портокалов или от грейпфрут. Маската трябва да престои 15 минути на лицето.

Коментирай