Здраве и красота

Отслабнете с ходене

Лесно и приятно отслабване

26.09.2013г. / 13 55ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Всеки има своя начин за сваляне на килограми – едни гладуват, други ходят. Определено ходенето е по-приятно от гладуването. Особено ако е в топъл есенен ден, всред красива местност с приятни хора наоколо. Няма да усетите как ще извървите километри и километри, без да се уморите. Намерете си хубав черен път, по който не минават коли, мотори и други превозни средства и тръгвайте. Човекът е човек, когато е на път.

Идеална разходка за почивните дни.

Свързани статии

Ако пък имате възможност – ходете пеш на работа. Не е толкова приятно и безопасно, но все пак може да опитате и това екстремно преживяване – ходене в града. 

Обиколките по магазините, придвижването от една спирка до друга в центъра – дори да имате карта за градския транспорт, ходенето пеш често е по-бързо и по-интересно. Все ще видите нещо ново.

Но ако имате избор е по-добре да ходите в гората, в парка, в полето... някъде, където има повече природа и повече чист въздух.

Ходенето пеша ще се отрази ползотворно не само на фигурата ви – ще стегнете мускулите, ще стопите излишните килограми, ще се почувствате жизнени и енергични. Помага и срещу метеоризъм.

И когато следващия път спре асансьора няма „да се оплезвате“ и изморявате, докато се качите на вашия етаж.

Както вече сигурно многократно сте прочели и Кейт Мидълтън, след раждането на престолонаследника е възвърнала прекрасната си фигура именно с ходене. Истината е, че тук влияят и много други фактори като ген, здравословен начин на живот и т. н., но пък звучи окуражаващо и лесно, нали?

Само като прочетеш и ти иде да вървиш, да вървиш и като спреш и се погледнеш в огледалото и почти си сигурна, че ще се видиш принцеса!

Ходенето пеша нормализира кръвното налягане. Затова започнете да ходите, докато имате здрави крака, така ще увеличите шанса си да имате и здраво сърце. Обикновено хипертонията се дължи на увеличена телесна маса, а сърдечносъдовите проблеми застрашават всички, които водят заседнал начин на живот.

Ходенето удължава живота. Колкото повече се движите, толкова по-дълго ще сте в добра физическа форма и съвсем естествено ще живеете по-дълго и ще се радвате на добро здраве. Теоретично погледнато, разбира се.

Коментирай