Здраве и красота

По-слаби с помощта на шуслерови соли

С правилна комбинация и здравословно хранене

09.10.2013г. / 13 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

За да бъде ефективно свалянето на килограми, трябва да се храните здравословно и да тренирате поне два пъти седмично. Храненето и физическите упражнения са тези, които ускоряват метаболитните процеси.

Много хора се доверяват на различни медикаменти със съмнителен произход, които „гарантират“ свалянето на излишните килограми и подобряване на метаболизма.

Други приемат шуслерови соли, които имат своите доказани ползи както за детското здраве, така и за здравето на възрастните.

Какво представляват тези соли?

Това са 12 лечебни минерални соли, важни за човешкото здраве. Дефицитът на тези минерали може да доведе до редица здравословни проблеми.

Те са естествен, хомеопатичен продукт и могат да бъдат използвани от цялото семейство. Помагат за регулирането на минералните соли в клетките на организма, отговарят за химичните процеси в тялото, за правилното функциониране на клетките.

Приемът им по никакъв начин не нарушава приемането на други медикаменти и витамини. Използват се повече от 100 години при простудни заболявания, мускулни спазми, кожни проблеми, никнене на млечни зъби и други.

Свързани статии

Когато искате да свалите излишните килограми ще ви трябва комбинация от три минерални соли, които да приемате под определена схема.

Това са калиев фосфат, натриев фосфат и натриев сулфат.

Как действат и кога трябва да ги приемате?

Сутрин се приема натриев сулфат, той действа прочистващо на организма от токсините и намалява задържането на излишните течности.

На обяд трябва да се приема калиев фосват, който подобрява кръвообращението, намалява умората, стимулира сърдечната дейност.

Вечер приемайте натриев фосфат, който стимулира отделителните функции, обмяната на веществата, киселинно-алкалния баланс в организма.

Солите се приемат преди хранене разтворени във вода или чрез директен прием като ги оставите да се разтворят в устата ви. Важно е преди да приемете солите да не сте се хранили поне 20 минути, както и след техния прием трябва да изчакате приблизително толкова минути. След като мине това време може да консумирате храни и напитки.

Шуслеровите соли могат да подобрят състоянието на кожата, косата и ноктите, както и общото ви здраве.

Коментирай