Здраве и красота

„Арена на красотата“ 2013 е на 19, 20 и 21 октомври

Традиционният национален форум за здраве и красота стартира в Интер експо център

10.10.2013г. / 10 03ч.
Аз жената
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

От 19 до 21 октомври в Интер експо център – София ще се състои Arena Professional, традиционният национален професионален форум за красота и здраве – по-познат на широката публика като „Арена на красотата“. Освен търговската част, на изложението ще се проведат три национални състезания – за ноктопластика, за грим и за спа-масаж. Новината тази година е, че за пръв път в рамките на Arena Professional ще се проведе отворен за участие на балкански страни конкурс по изграждане и дизайн на нокти. За него вече има заявено участие от България, Гърция, Италия и Холандия.

Зрителите ще могат да наблюдават работата на нейл дизайнерите в категории в перманентен френски, „Фентъзи дизайн“, "Art painting" и 3D дизайн. На състезанието за първи път ще има изграждане на перманентен френски маникюр с гел (състезателен тип); изграждане на перманентен френски с акрил (състезателен тип); пълна визия (фентъзи дизайн); рисунка (art painting) на 10 типси; 3D дизайн на 10 типси; отборно състезание (Team Relay) и изграждане на перманентен френски с акрил (състезателен тип). Стъпвайки на международния опит в организация и провеждане на подобни събития в цял свят, първият отворен нейл шампионат на Балканите има за цел както да затвърди позициите на нейл дизайнери участвали в аналогични състезания, така и да отвори вратите на начинаещите да направят своя дебют. Участвайки в състезанието, нейл дизайнерите ще имат възможност да демонстрират своя почерк и да оставят следа в бюти историята.

На Arena Professional тази година ще се състои и първият самостоятелен конкурс по грим „First Make Up Competition Arena of Beauty“. Той ще стартира с надпревара в категория „Моден сценичен грим (Естетика)". Българско и международно жури ще оценява работата на състезателите по тема „Революция“ – съвсем в контекста на революционните фешън линии, подчинени на модата от 30-те години на миналия век. В същия ден професионалните гримьори ще могат да вземат участие в специален коучинг по грим с актуалната тема "HD Make Up" (Хай дефинишън грим).

Повече от всякога тази година са ивентите на сцена в Arena Professional – демонстрации на модни тенденции в ноктите, грима, косите и грижата за лице и тяло, както от български, така и от чуждестранни фирми от Украйна, Кипър, Италия, Румъния и др.

Миналата година превърналият се в традиция форум за красота и здраве Arena Professional навърши 15 години. Със своите над 30 издания, събитието се утвърди като най-голямото и значимо В2В събитие за сектора у нас и се доказа като партньор на едни от най-мащабните световни изложения: International Nail Championship Beauty Dusseldorf – Германия, Азия – Турция и Интершарм – Русия.

Arena Professional е единственото специално събитие в тази икономическа ниша, което събира под един покрив професионалисти от бранша, обучители, производители, вносители и дистрибутори на професионална козметика, оборудване и апаратура за салони и спа-центрове.

Коментирай
Свободно време