Здраве и красота

Как да изсветлите кожата под мишниците?

С помощта на кокосово масло

06.01.2014г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Кожата под мишниците е едно от най-нежните места по тялото. Често от носене на различни видове дрехи в съчетание с дезодорантите, тя се оцветява. Дори и всекидневно да взимате душ, кожата в тези области потъмнява и определено не изглежда красиво.

Има много кремове с избелващ ефект, които може да нанасяте. Някои от тях са доста агресивни към кожата, а ако правите избелващ курс през летните месеци, трябва да нанасяте и крем със слънцезащитен фактор. От друга страна има много натурални средства, които могат да помогнат да изсветлите нежно кожата под мишниците си. Вижте някои от тях. Прилагайте ги през ден-два, за предпочитане вечерно време.

Паста от сандалово дърво и розова вода

Пастата от сандалово дърво също има добри избелващи качества и няма да раздразни нежната кожа. Направете паста от сандалово дърво на прах с малко количество розова вода. Нанесете пастата върху кожата и оставете да действа за 15 минути, след това изплакнете. Розовата вода ще направи кожата ви мека, а сандаловото дърво освен, че има избелващо действие, по естествен начин ще помогне за намаляването на нежеланото изпотяване.

Кокосово масло

Кокосовото масло подхранва кожата и помага да намалите тъмните петна под мишниците. Богато е на витамин E и след неговото нанасяне кожата ви ще бъде мека и подхранена. Преди да вземете душ, нанесете кокосово масло под мишниците. Оставете да действа 15 минути и измийте с душ гел и вода. Кокосовото масло може да го ползвате всекидневно за тази избелваща процедура.

Картоф

Киселината, която се намира в картофите съдържа така наречените избелващи агенти. За да премахнете тъмните кръгове под мишниците, има два варианта как да приложите избелващата сила на картофите. Първият е да настържете един картоф на ренде и да го поставите под мишниците за 10 минути. Вторият е да направите на сок един картоф и с помощта на памучен тампон да намажете кожата. Изчакайте 10-15 минути и изплакнете с вода.

Краставица и лимон

Краставиците също имат избелващ ефект, но оставят кожата добре хидратирана. В съчетание с избелващите свойства на лимона за много кратко време ще намалите тъмните петна под мишниците. Може да ползвате краставицата самостоятелно или заедно с лимон. Ако ще ги комбинирате, направете на сок една краставица и добавете няколко капки лимон към него. Намажете подмишниците и оставете да действа 20 минути, след това изплакнете. Ако ще нанасяте само краставица, направете я на пюре или я нарежете на кръгчета. Поставете върху засегнатите места и оставете да действа 15 минути. След това изплакнете.

Свързани статии

Сода за хляб

Содата действа избелващо, както върху зъбите, така и върху кожата. Тя е абразивна и има ексфолиращо действие. Направете гъста паста от сода за хляб с малко вода. Нанесете върху мишниците с леки масажни движения. Това ще премахне голяма част от мъртвите клетки, оцветяването на кожата и ще отпуши порите. Тази процедура правете през ден-два, защото може да изсуши кожата ви.

Мед и лимон

Тази лепкава избелваща процедура също ще помогне бързо да се разделите с петната под мишниците. В купичка смесете една супена лъжица мед и няколко капки лимон. Нанесете получената смес върху кожата и оставете да действа 20 минути. След това изплакнете с вода.

Коментирай