Здраве и красота

Храни, които ви карат да изглеждате по-уморени

Мазни храни

03.01.2014г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

В постигането на перфектната грижа ние се доверяваме на ежедневната козметика, домашните маски за лице и процедурите при козметик. Понякога, въпреки че полагаме необходимите грижи за външния си вид, изглеждаме уморени и с повехнала кожа. Тези моменти трябва да бъдат червената лампичка, която да ни подсети да обърнем внимание на храните и напитките, които консумираме ежедневно, защото има храни, които ни карат да изглеждаме по-уморени, отколкото всъщност сме.

Вижте някои от тях.

Сол

Всекидневно човек обикновено консумира по-голямо количество сол от необходимия дневен прием. Храните, които съдържат повече сол могат да дехидратират кожата. Това ни кара да изглеждаме по-уморени, отколкото сме в действителност. От друга страна солените храни са причина за излишното задържане на течности, което може да доведе до една подпухналост в лицето. Когато сме подути и подпухнали, също не изглеждаме във форма.

Изкуствените подсладители

Всекидневното консумиране на бяла рафинирана захар не е препоръчително, но изкуствените подсладители, с които я заместваме, съвсем не са безобидни. Повечето от тях съдържат аспартам, който може да предизвика дискомфорт в ставите или да възбуди още повече апетита ви към сладко. Освен това, те също като солта могат да бъдат причина за подпухналостта на лицето и загубата на свеж вид.

Алкохол

Ограничете се с една чаша на вечеря и нека бъде вино. Когато тази граница се преминава, това води до дехидратация на тялото. Кожата изглежда суха и повехнала, а човек изглежда уморен.

Пържени и мазни храни

Те са едни от най-големите врагове на хубавата кожа. Съдържат големи количества трансмазнини, запушват артериите и втвърдяват кръвоносните съдове, което се отразява на вида и здравето на кожата.

Въглехидрати

В менюто ни трябва да присъстват въглехидрати, но в умерени количества. Излишъкът им може да навреди на колагена на кожата. Прекалената консумация на храни, богати на въглехидрати не само ще ни накара да изглеждаме по-уморени, но и ще се усещаме по този начин.

Червено месо и колбаси

Според специалисти консумацията на червено месо повече от веднъж седмично може да е причина за по-бързото остаряване на кожата. От друга страна консервантите и мазнините в колбасите могат да причинят възпалителни процеси на кожата и да бъдат причина за образуването на повече себум. В резултат от консумацията на тези храни ние няма да изглеждаме свежи и със сияйна кожа.

Пикантни храни

Те са полезни, защото помагат за ускоряването на метаболизма. Но честата им консумация предизвиква кожни раздразнения. Причиняват разширяване на кръвоносните съдове и правят тена на кожата неравномерен, което придава по-уморен вид.

Коментирай