Следпразничното влизане в ритъм не винаги е лесно. Празниците са дните, в които почиваме активно, движим се по-малко и си позволяваме да хапнем от любимите ни ястия. Връщането към нормалния ритъм на хранене в работна среда може да се окаже малко новогодишно препятствие.

Още по темата

Ето защо споделяме с вас този лесен хранителен план, който може да спазвате и на работното си място и само след седмица ще се усещате по-леки и в добра форма. В него преобладават предимно пресните зеленчуци, но има запазено място и за любимата ви паста. Режимът е 5-дневен, но вие при желание може да продължите да го спазвате.

Имате три варианта на закуска, които при желание може да редувате.

Вариант първи

1 препечена филийка пълнозърнест хляб намазана с нискомаслено сирене и 1 домат

Вариант втори

две препечени филийки пълнозърнест хляб намазани с нискомаслен маргарин, 2 парчета шунка

Вариант три

200 г нискомаслено кисело мляко с една супена лъжица мед и две супени лъжици овесени ядки

Първи ден

Обяд

  • Салата от 300 г домати, 100 г нискомаслено сирене, босилек, магданоз или копър, малко зехтин
  • 1 препечена филийка пълнозърнест хляб

Следобедна закуска:

  • 100 г плодове по избор (без банани)

Вечеря:

  • Паста с доматен сос

Втори ден

Обяд

Салата от два домата, една краставица, лук. Овкусете с лимон и зехтин и добавете една препечена филийка пълнозърнест хляб.

Следобедна закуска:

  • Чаша кафе или чай и две диетични бисквити

Вечеря:

  • Супа от риба или бистра зеленчукова супа

Трети ден

Обяд

  • Омлет от 2 яйца, 100 г пресни гъби и 2 домата

Следобедна закуска:

  • Два настъргани моркова овкусени с лимон

Вечеря:

  • Печено пилешко месо със салата от домати

Четвърти ден

Обяд

  • Салата от няколко листа маруля, краставица и домати, овкусена с лук, зехтин и лимон

Следобедна закуска:

  • 1 препечена филийка пълнозърнест хляб намазана с нискомаслено сирене и няколко парченца домати

Вечеря:

  • Домати с ориз

Задушете 200 г кафяв ориз, добавете му малко лук, чесън и няколко пресни домата.

Пети ден

Обяд:

  • Салата от няколко листа маруля, домат, краставица, лук, 100 г шунка, зехтин и лимон.

Следобедна закуска:

  • 2 ябълки

Вечеря:

  • Задушени зеленчуци по избор. За предпочитане е те да бъдат пресни, а не замразени