Съществуват разнообразни видове фон дьо тен, които обещават безупречно покритие, блясък и дълготрайност. За всеки тип кожа има определен вид козметика. Нещо, с което дамите често забравят да се съобразяват, особено когато кожата им е по-мазна и склонна към образуването на акне.

Трябва да използвате висококачествена козметика без химикали, която да позволявана кожата да диша, да намали възпалението и вие да се чувствате максимално комфортно с нея. За мазните кожи се препоръчват по-леките и течни текстури, които позволяват на кожата да диша и не запушват порите.

Винаги се консултирайте за козметиката, която купувате, за да избегнете дразнения върху кожата и образуване на акне. Какъв фон дьо тен да изберете? Пазарът предлага разнообразни решения за проблемната кожа, като едни от най- подходящите са:

Хидратиращ, който не съдържа естествени масла

Обикновено кожата склонна към образуването на акне е и по-мазна. Затова подходящ фон дьо тен за проблемна кожа е такъв, който хидратира, няма добавени масла в него и не запушва порите. Търсете продукти, които имат матово покритие за по-добър завършен и естетически вид. Избягвайте тези, които придават допълнително блясък. Това ще придаде едно нежелано лъщене на кожата.

Течен фон дьо тен

За да запазите трайността на грима си през целия ден, изберете течен вариант на фон дьо тен. Той обикновено е с по-рядка консистенция и също позволява на кожата да диша. Отново не забравяйте да изберете такъв, който има матиращ ефект.

Фон дьо тен на водна основа

Има лек до среден капацитет на покривност на кожата, лека и матираща текстура.

Още по темата

Компактен фон дьо тен

Тези фон дьо тени имат гъста текстура и осигуряват перфектно покритие на проблемната кожа. Предлагат се и такива, които освен матиращ ефект и овлажняващи кожата са обогатени допълнително с витамин Е и витамин С, антиоксиданти и слънцезащитен фактор.

Минерален фон дьо тен

Минералната основа на грима може да помогне за предотвратяване появата на нови пъпки. Има естествено и леко покритие на кожата и не запушва порите. Изберете такъв продукт, който няма парабени и други химикали, а е с висок процент на естествени съставки.

Прахообразен фон дьо тен

Може да го нанасяте с четка или гъба за пудра. Този фон дьо тен предотвратява излишното омазняване на кожата и помага да запазите матовия ефект за по-дълго време.