Здраве и красота

Как да намалите менструалните спазми?

Приемайте достатъчно витамин D

13.01.2014г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Можете да се доверите на акупунктурата

Акупунктурата е част от традиционната китайска медицина, която включва терапия с малки игли, за да се стимулира организмът в определени точки . Изследователи от Южна Корея установили, че акупунктурата може да има положителен ефект върху менструалните спазми. Изследването се основава на 10 проучвания с 944 участници. Те отбелязват, че терапията е дала положителни резултати за облекчаване на спазмите в сравнение с плацебо ефекта, който е бил приложен на част от жените, участвали в тестовете.

Затоплете корема

Топлината помага да се отпуснат мускулите на матката. Има много варианти за това как да се затоплите. Може да използвате топло одеяло, електрическа възглавничка, термофор напълнен с топла вода или ако нямате такъв, да използвате пластмасова бутилка, напълнена с топла вода.

Правете лека гимнастика

Може да ви прозвучи нелогично, но бързото ходене или друг вид лека физическа активност, могат да помогнат за облекчаване на болката. При извършване на аеробни движения тялото ви изпомпва повече кръв. Това помага да се отдели по-голямо количество ендорфин, който да противодейства на спазмите. Спортът три или четири пъти седмично не само ще ви поддържа в добро здраве, но и ще помогне при болезнен месечен цикъл.

Свързани статии

Пийте чай от лайка

Изследване публикувано в Journal of Agriculture and Chemistry информира, че консумирането на чай от лайка може да има болкоуспокояващ ефект. Редица други изследвания също доказват успокояващото действие на билката, въпреки че тя, както и много други природни продукти, не съдържа химикали, които да имат лекарствена стойност.

Приемайте достатъчно витамин D

За да намалите неразположенията по време на месечния цикъл, винаги е добре да предприемете превантивни мерки. Ето защо приемането на достатъчно количество витамин D преди и по време на месечния цикъл може значително да намали менструалните спазми. Приемайте повече млечни продукти, храни богати на този витамин, или хранителна добавка, обогатена с витамин D.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 10 години )
navremeto s bela dona deistvaha lekarite , kapki,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време