Здраве и красота

Домашни хитринки за разкрасяване

Ако нямате време и средства за скъпа козметика

17.01.2014г. / 15 30ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Ако ви е писнало да пръскате пари за скъпи козметични продукти, значи ще се зарадвате да откриете колко лесно, бързо и евтино можете да се погрижите за красотата си вкъщи!

Ето как с няколко прости рецепти за домашно приготвени подхранващи продукти ще подчертаете красотата си и ще съживите свежестта си през сухия зимен сезон!

Домашен гел за коса

Вземете малко неподсладен желатин и го разтворете. Той е без мирис, така че косата ви няма да издаде с какво всъщност сте я фиксирали. Една супена лъжица от желатина ще ви стигне да фиксирате прическата си, като я оформите добре с дланите си.

Кисело мляко срещу пъпки

Свързани статии

За домашно лечение на неприятни пъпки използвайте кисело мляко. Съдържанието на млечна киселина и пробиотици тушира инфектираната кожа, премахва възпалението и помага за намаляване на зачервяването. Нанесете преди лягане и изплакнете на сутринта.

Червено цвекло за алени устни

Намачкайте няколко резена цвекло в купа, след това потопете памучен тампон и нанесете върху устните. Този трик е подходящ, ако преди да излезете с приятелки установите, че червилото ви е свършило. Цвеклото дава богат черешов цвят на устните. След като сокът изсъхне, можете да намажете с безцветен балсам за устни за повече блясък.

Чай вместо балсам за коса

За да освежите цвета на косата си, нанесете малко градински сварен чай след измиване с шампоан. Това ще подхрани кожата на главата, ще подсили блясъка на косата ви и ще освежи цвета ви. Ако сте блондинка, използвайте чай от лайка. За брюнетки е подходящ чаят от ройбос.

Снимки: sxc.hu

Коментирай